La Cooperativa somnis d’arreu guanya els Premis Emprenedors de l’Alt Empordà 2020

El projecte va ser realitzat durant el curs passat per tres alumnes del cicle formatiu de grau superior d’integració social del nostre institut:  Lídia Garcia, Paola Monroy i Laia Rovira.  Les guanyadores es van presentar a la categoria “millor idea de negoci” i competien amb altres projectes de batxillerat i cicles formatius. En els pròxims dies rebran una estàtua dissenyada per l’associació Dizaina Group i una tauleta per a cada membre de l’equip de treball.

 

 

En el següent vídeo podeu veure l’acte d’entrega d’aquesta edició dels premis emprenedors.

El jurat dels premis ha estat integrat aquest any per Isabel Artigas (Fundació Altem); Núria Brugat (XEC, Xarxa d’Emprenedores Competents de l’Alt Empordà); Vanessa Folguera (XEC); Carmen Díaz (XEC); Norma Serve (Forum Imagina); Tania Lutteropp (Forum Imagina); Rafel Aguilera (AEEG, Associació D’Empresaris i Emprenedors de Girona) i Josep Maria Godoy (Servei Educatiu de l’Alt Empordà).

 

Un projecte social innovador

Les tres promotores ens expliquen en què consisteix la seva cooperativa:

La nostra idea de negoci és crear una cooperativa, ubicada a Figueres, en la qual els socis cooperativistes siguin els mateixos usuaris juntament amb nosaltres. Els usuaris seran joves migrants sense referents majors de divuit anys, als quals els proporcionarem un acompanyament en tots els àmbits: socioeducatiu, laboral, realització de tràmits administratius…

Hem escollit aquesta ubicació ja que hem pogut identificar, mitjançant una anàlisi de la realitat del col·lectiu en el municipi de Figueres, que hi ha manca de recursos per al col·lectiu de joves migrants sense referents majors de divuit anys. Des de la cooperativa, oferirem diversos serveis i accions: una borsa de famílies d’acollida, casals i casalets durant tot l’any, tallers en els quals els dinamitzadors seran els joves migrants sense referents i accions puntuals com la formació de monitor de lleure o la difusió i presència de la cooperativa en dies destacats com Sant Jordi.

Amb aquests serveis i accions, pretenem dur a terme la sensibilització sobre el col·lectiu, per tal de facilitar la seva integració en el territori, a més de dur a terme un acompanyament en els joves per tal que aconsegueixin ser autònoms i siguin els seus propis sustentadors. Cal destacar que, en la fase inicial del projecte, els joves migrants sense referents majors de divuit anys, seran els qui rebran els diversos serveis i amb qui farem conjuntament diverses accions de sensibilització, però un cop aquests hagin dut a terme diferents formacions, la idea és que el projecte es retroalimenti, permetent que el mateix col·lectiu sigui el que ofereixi els diversos serveis i accions als joves que es trobin en una situació similar.

 

Enhorabona a les tres i a tot l’alumnat que ha participat en aquesta edició dels Premis Emprenedors de l’Alt Empordà.