Què és l’ERASMUS+?

És el programa de la Unió Europea en els àmbits de l’educació, la formació, la joventut i l’esport per al període 2014-2020. Aquest està dissenyat per recolzar als països participants a la utilització del talent humà i el capital social europeu. També pretén millorar les oportunitats de cooperació i mobilitat amb els països associats, en especial a l’esfera de l’educació superior i la joventut.
L’Erasmus+ és el resultat d’integrar els següents programes europeus del període anterior: el programa d’Aprenentatge Permanent, el programa La Joventut en Acció, el programa Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i el programes de cooperació amb països industrialitzats en matèria d’educació superior.


L’ERASMUS+  a l’ESO i BAT:

Durant el curs 20/21 i 21/22 el centre participa en un programa KA229 que fonamenta l’intercanvi escolar per tal de cooperar per a la innovació i intercanviar bones pràctiques.

Títol del projecte: Fashion, sustainability and awareness

Centres participants:

  • INS Ramon Muntaner
  • IGS Wallstraße (Alemanya)
  • Tevfik Serdar Anadolu Lisesi (Turquia)
  • Istituto Comprensivo Commenda (Itàlia)

Estem participant en aquest projecte amb l’alumnat de 4t d’ESO CD, però té continuïtat en la resta de cursos a través de la realització d’activitats relacionades amb la moda sostenible.

 

 

 

Segueix el projecte al Facebook

A finals del curs 22/23 aconseguim acreditació per poder crear projectes propis i fer mobilitats. Al llarg del curs 23/24, es fa un projecte amb un centre de Namur, Bèlgica, que engloba treball d’educació física en francès. També dins del mateix projecte, es fa una altra mobilitat a Zagreb, Croàcia, en aquest cas per treballar des d’una vesant més enfocada a la ciència i la tecnologia.

Podeu veure el desenvolupament d’aquestes mobilitats aquí.

 

L’ERASMUS+  a cicles formatius:

 

La carta traduïda al castellà »

L’ERASMUS+  a cicles formatius?

La mobilitat consisteix en la realització de la Formació Pràctica en Centres de Treball per part dels alumnes en empreses de països de la resta d’Europa. Per a la realització de la formació en els centres de treball tant a Catalunya com a la resta d’Europa, es formalitza un conveni de pràctiques per a cada alumne, entre l’empresa, el centre d’ensenyament i el mateix alumne.

Durant el curs 2019/2020 hem comptat amb tres socis col·laboradors a França i Alemanya:

  • Toulouse (França): Centre residencial MECS Merly (Maison d’Enfants à Caractère Social). Té les funcions d’un CRAE (Centre Residencial d’Acció Educativa) + un CE (Centre d’Emergència)
  • Perpinyà (França): Centre residencial UNAPEI 66. Com a SAVS, ofereix el servei d’acompanyament a la vida social de les persones amb discapacitats tant físiques, psíquiques i funcionals.
  • Franciskuskindergarten  a Baden Baden (Alemanya). Es tracta d’una Escola del Bosc. Compten amb una metodologia pròpia que fomenta els valors de respecte per la natura i els seus cicles, aprofitant els beneficis que implica aquest contacte diari amb el bosc tant per la salut física com psicològica.
Coneix les nostres experiències a cicles formatius
Notícies ERASMUS + INS Ramon Muntaner

 

 

Criteris d’assignació de places d’Erasmus + a cicles formatius

Per tal de formar part del procés de selecció és obligatori tenir els mòduls de primer aprovats i un nivell suficient d’anglès, alemany o francès abans de marxar.  La selecció d’alumnes es realitza en base als coneixements d’anglès, francès o alemany (50%) i l’actitud i expedient acadèmic (50 %).

Els alumnes que volen anar a Alemanya necessiten tenir un nivell mínim d’anglès ja que és la llengua que faran servir per comunicar-se amb l’equip de treball. A part d’això reben 2h setmanals d’alemany.

Els que participen en el programa a França reben classes de francès (2h setmanals).

A l’inici del 2n curs la professora de francès i alemany informa sobre el nivell assolit.

L’institut és centre gestor i rep una dotació per fer front a les despeses de gestió de projecte, cobrint el cost de  les classes d’alemany i francès  que rep l’alumnat.

 

Pel curs 2020-2021 teníem sis vacants per oferir, però la pandèmia provocada pel COVID-19 ha aturat el projecte.

 

 

La Targeta Europea de l’Estudiant

Una targeta que et donarà molts avantatges:

  • Fàcil accés als materials didàctics abans dels trasllat, inscripció en línia a formacions i reconeixement automàtic dels crèdits ECTS
  • Accés inmediat als serveis de la universitat d’acollida, com biblioteques, transport i allotjament
  • Descomptes en activitats culturals de tota la UE