☛ Missió

Donar a conèixer les característiques de les diferents professions, a través de l’experiència laboral. Orientar acadèmicament i professionalment a l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius.

☛ Visió

Implementar una eina imprescindible per l’assessorament acadèmic i professional de l’INS Ramon Muntaner. Ser un model de referència en l’orientació dels instituts de secundària i formació professional

✍ La primera edició

La primera edició de la jornada d’orientació “Work Experience” es va celebrar durant el 3 de febrer del 2019. Durant aquest dia van passar per les aules 32 ponents  amb l’objectiu d’explicar la seva experiència professional a l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius. La jornada va arrencar amb una sessió dirigida a l’alumnat de batxillerat i conduïda per en Carles Roca, team leader de vendes a Randstad, on va donar a conèixer quines seran les feines més demandades durant els pròxims anys, amb una clara tendència a les enginyeries. També va fer algunes recomanacions a l’hora de planificar la seva carrera professional, buscar feina, realitzar pràctiques en empresa, programes de mobilitat i tot aquells aspectes claus que poden marcar la diferenciació entre els diferents candidats que opten a un lloc de treball.

A partir de les 10:00 i fins a les 14:30, van passar 31 ponents més per explicar la seva experiència professional. Prèviament a la jornada, l’institut havia detectat quins eren els interessos de l’alumnat i cada alumne s’havia apuntat a quatre xerrades. Els participants de la jornada varen ser: Mª Àngels Brugat (psicologia), Fanny Vergeles (educació infantil), Mònica Orozco i Xavier Muñoz (educació primària), Ferran Gassó (criminologia), Adam Díaz (publicitat i relacions públiques), Albert Alemany (enginyeria informàtica), Antonio Rodríguez (disseny i desenvolupament de videojocs), Oriol-Turró Garriga (ciències biomèdiques), Robert Polo (educació social), Miquel Roura (administració i direcció d’empreses), Marta Serrano (biologia), Anna Teixidor (periodisme), Jair Domínguez (comunicació i periodisme audiovisual), Inés Osiniri (medicina), Adrià Malagón (química), Gemma Coll (economia), Marta Gironella (física), Víctor Garcia (sistemes microinformàtics i xarxes), Àlex Tremps (cinematografia), Bernat Espigulé (matemàtiques), Eva Castro i Cristina Lara (gestió administrativa), Aina Aymamí (atenció a persones en situació de dependència), Iman Moutaouakil (auxiliar d’infermeria), Jordi Claudi Serra i Judit Clos (dret), Pere Sanchez (arquitectura), Pere Gironès (farmàcia i parafarmàcia), Joaquim Llorella (emergències sanitàries), Anna Maria Puig (arqueologia), Ruben Lamas (conducció d’activitats fisicoesportives), Adrià Martín (ciències de l’activitat física i l’esport) i Manel Gràvalos (disseny).

Vídeo promocional I edició 

L’institut fixa l’orientació de l’alumnat com una de les prioritats del centre, tant a l’ESO com en els estudis postobligatoris de batxillerat i cicles formatius. Aquesta qüestió és clau per tal que els nois i noies facin una bona tria en els seus itineraris acadèmics, guanyin en motivació i adquireixin consciència de quins són els seus objectius de futur. Les jornades d’orientació Work Experience tenen com a objectiu acostar l’alumnat a la realitat del món professional: com és el dia a dia, quines actituds i aptituds són necessàries, les condicions laborals de cada àmbit professional, etc.

El centre fa un estudi previ dels interessos de l’alumnat i cerca posteriorment professionals de diferents àmbits que poguessin venir a l’institut i explicar als nois i noies la seva trajectòria professional i, sobretot, les particularitats de les seves respectives professions. Busquem unes jornades molt pràctiques i properes on l’alumnat pugui complementar la informació que poden rebre en unes jornades de portes obertes.

✍ La segona edició

Trenta-un ponents van passar per l’institut l’1 de febrer del 2021 en una edició telemàtica. L’alumnat de 4t d’ESO va seguir la jornada des de les aules del centre i l’alumnat de batxillerat i cicles des de casa. L’alumnat es va mostrar molt participatiu durant tota la jornada, realitzant preguntes que els ajudaran a definir millor la seva carrera professional.

L’institut vol agrair a tots els ponents, instituts, universitats, empreses i comunitat educativa la seva bona predisposició per col·laborar en aquesta jornada d’orientació professional.

Fotos publicades amb el permís dels participants:

Cartell de l’esdeveniment

Presentació

✍ La tercera edició

Trenta-sis ponents van passar per l’institut el 21 de març del 2022 en una edició presencial amb alguna xerrada telemàtica. Es van organitzar 6 xerrades simultànies al llarg de 4 franges, en les quals s’hi van incloure recorreguts de CFGM i GS, i graus universitaris tant de perfil científic, tecnològic, social i humanístic. 

L’alumnat es va mostrar molt participatiu durant tota la jornada, realitzant preguntes que els ajudaran a definir millor la seva carrera professional.

L’institut vol agrair a tots els ponents, instituts, universitats, empreses i comunitat educativa la seva bona predisposició per col·laborar en aquesta jornada d’orientació professional.

✍ La quarta edició

El 13 de març de 2023 ha tingut lloc la 4a edició de la jornada d’orientació professional Work Experience. Aquest any, l’alumnat de 4t d’ESO i de batxillerat del centre ha tingut l’oportunitat de conèixer de prop el dia a dia a la feina de 42 professionals que es dediquen a àmbits molt diversos. A partir de les 10:20 i fins a les 14:30, 42 ponents han passat per les aules per explicar la seva experiència professional. Prèviament a la jornada, l’institut havia detectat quins eren els interessos de l’alumnat i cada alumne s’havia apuntat a quatre xerrades.

Els participants de la jornada varen ser: Felipa Ojeda (psicologia), Ester Congost i Núria Roqué (educació infantil i primària de l’escola St. Pau),  Albert Oliveras (Mossos d’Esquadra),  Olga Serarols (màrqueting), Carles Genover i alumnat (CFGM comerç i màrqueting – INS Vilafant), Marc Masias (enginyeria informàtica), Ma. Àngels Pita (Enginyeria tècnica industrial), Natàlia Serrano (biologia), Martí Romera (CFGS TIS), Cristina Oliva i Mireia Castro (educació social i treball social), Ramon Ferrer i alumnat (CFGM cuina i gastronomia – INS Olivar Gran), Josep Compte (administració i direcció d’empreses), Eva Ferrer i Anna rajadell i Patrícia Cufí, alumnes de dual (CFGS TEI), Alba Pedrosa (CF imatge i estètica – INS Monturiol), Carme Crous (medicina), Montserrat Rigall (periodisme), Manel Garcia (CFGM electricitat – INS Monturiol), Mònica Novillo (dret), Albert Antolín (química), Mar Isern (disseny gràfic), Edgar Cotes (traducció interpretació), Marc Comas (matemàtiques), Cristina Franco i ex alumnes (CFGM TADE), Marc Garbí (CFGM Farmàcia i parafarmàcia), Xavier Isart (arquitectura), Mònica del Pozo (ciències de l’activitat física i l’esport), Mercè Cuartiella (estudis literaris) i Isaac Roig amb Joel Plasencia i Pol Solí, alumnes (CFGM d’electrònica de vehicles).

Des del centre volem agrair la participació de tots els ponents i la col·laboració d’empreses, centres educatius i entitats que ens han ajudat a fer possible un any més el Work Experience.

✍ La cinquena edició

Estem treballant per organitzar la cinquena edició del Work Experience. Aquest any tindrà lloc el dilluns 26 de febrer de 2024.