Les alumnes Beth Brunet i Laura Hurtós del CFGS d’Educació Infantil han tornat de la seva estada Erasmus+ a l’escola St. Franziskus Kindergarten a Baden-Baden (Alemanya). Tot seguit, podeu llegir la valoració que en fan.

Hem tingut el privilegi de poder viure aquesta experiència gràcies al projecte Erasmus+, al centre Institut Ramon Muntaner i el nostre professorat. Tanmateix, un gran agraïment a la família Oesterle per la seva hospitalitat, generositat i haver-nos acollit tan bé. Per altra banda, també, al St. Franziskus Kindergarten i a les seves educadores, per haver-nos brindat l’oportunitat de dur a terme les nostres FCT al seu centre.

Durant els dos mesos d’estada, hem viscut a la ciutat de Baden-Baden, el sud-oest d’Alemanya. La nostra llar era una escola del bosc (Waldkindergarten), que tal com diu el nom, és una llar d’infants ubicada en el bosc de la Selva Negra, per a infants d’entre tres i sis anys, en el que hi treballen amb una metodologia completament desconeguda i diferent per nosaltres, de la qual n’hem après molt i ens n’hem enriquit de coneixements i vivències. Allà hi hem pogut dur a terme noves activitats, rutines, i un llarg etcètera d’experiències que ens emportem en forma de coneixements i records.

Tot i que les primeres setmanes ens vàrem haver d’adaptar a la nova rutina, a la diferència d’idioma i als diferents hàbits, els infants ens van facilitar el procés d’adaptació, convidant-nos des del primer moment a ser partícips de totes les seves activitats i jocs que anaven des de construir una cabana des de zero amb fusta, a estudiar la fauna i la flora de la Selva Negra, o a fer petites expedicions pel bosc.

Per altra banda, hem tingut la sort de poder visitar diferents ciutats d’Alemanya, com ara Freiburg im Breisgau, Konstanz, el Bodensee, Neuhausen am Rheinfall, Berlin, entre d’altres. I gaudir de la seva gastronomia, cultura i diferents tradicions, en especial el fasching (carnestoltes) i osterwoche (setmana santa).

Per acabar, cal destacar que estem molt agraïdes per haver pogut viure aquesta experiència i sens dubte la repetiríem, a la vegada que ho recomanem a tot aquell que tingui l’oportunitat de gaudir d’una estada a l’estranger com de conèixer el Waldkindergarten, ja que és una experiència enriquidora, única i inoblidable.