L’alumnat de 2n del CF d’integració social inicia un projecte amb el Banc del Temps

Durant aquest mes d’octubre, membres gestors del Banc del Temps de Figueres han visitat el nostre centre. El primer contacte va ser a través d’una xerrada informativa a l’alumnat de 2n del CFGS de TIS. Uns dies més tard, el 15 d’octubre, es van realitzar entrevistes entre els gestors i l’alumnat i es van donar d’alta a l’entitat.

Durant aquest curs, l’alumnat farà diferents aportacions relacionades amb la inserció sociolaboral amb usuaris del Banc del Temps.

Un Banc del Temps és un grup de gent disposada a intercanviar coneixements i aptituds amb altres membres que formen part del grup. L’estructura és senzilla i es basa en l’oferta i la demanda de serveis: un soci del Banc amb una capacitat, uns mitjans o uns coneixements concrets els ofereix a la resta de socis, i alhora exposa quines necessitats té. Mitjançant el Banc del Temps, els socis es posen en contacte per tal d’arribar a un acord, prestant els seus serveis o coneixements amb el temps com a moneda de canvi. D’aquesta manera els socis guanyen i acumulen temps prestant serveis al grup, que poden “gastar” rebent serveis o coneixements d’altres socis.

El Banc de Temps fomenta les relacions socials, veïnals, interculturals i intergeneracionals, la col·laboració i la cooperació, fent del nostre entorn, barri o ciutat, un lloc més humà i sostenible