A la reunió de Claustre d’avui, hem aprofitat per acomiadar dues companyes que es jubilen i que durant un munt d’anys han estat dos “pilars” al centre

Pilar Gil (el setembre passat) i Pilar Solana (aquest gener) han rebut avui l’homenatge de tots els professors del claustre per la seva jubilació

La casualitat ha volgut que totes dues es diguin Pilar, que totes dues siguin “mañas” i que totes dues finalitzin la seva vida professional a l’INS Muntaner.

Pilar Gil, que sempre s’ha dedicat a donar classes de llengua (angès, alemanys, castellà i fins i tot llatí), va començar al Muntaner l’any 1982 (!), al nocturn. Al llarg d’aquests anys al centre, ha estat membre de diferents equips directius, i aquests set últims ha estat la Cap del departament de Llengües estrangeres.

Pilar Solana, per la seva banda, després de passar per altres centres figuerencs (Monturiol, Cendrassos) va aterrar fa una vintena d’anys al Muntaner, on s’ha ocupat de les classes de dibuix, departament del qual també n’ha estat la Cap.

El tòpic diu que que no es pot ser un bon professional si no s’és una bona persona. Elles dues en són la mostra. I avui tots els professors els ho hem volgut fer saber, amb un merescut aplaudiment i uns petits obsequis, perquè iniciïn aquesta nova etapa de la seva vida ben “relaxades”.

No cal dir, que malgrat això, les portes de l’Institut seran sempre obertes per a vosaltres i el vostre llegat romandrà viu en les generacions i generacions d’alumnes que heu format, i en el record dels companys amb qui heu treballat, i a qui heu ensenyat a fer aquest ofici.

Pilars, una forta abraçada!