V Jornades Tècniques de Cicles Formatius

Taller Sastres Paperers
La Mamen i en Jordi de Sastres Paperers ens han fet reflexionar sobre el cost mediambiental que té l’ús del paper i què podem fer per a minorar-lo segons la seqüència de les tres R: Reduir, Reutilitzar, Reciclar. Després de classificar el paperot i triar-lo, hem après a reciclar-lo per obtenir un bon paper al qual li donarem un bon ús en properes activitats.
Aquesta activitat ha estat finançada gràcies al programa aules d’emprenedoria (Ministerio de educación, Formación Profesional y Deportes i per la Unió Europea-Next GenerationEU.

Projecte ConArte

L’Anna, la Marcela i la Maria de ConArte ens expliquen el projecte: una proposta de mediació artística que connecta i enforteix els vincles entre educació, arts i cultura d’un territori, amb l’objectiu d’introduir processos d’aprenentatge vinculats a les arts de la mà d’artistes i docents als centres educatius; d’establir i enfortir vincles entre els centres educatius i els equipaments i entitats culturals de l’entorn; i generar millores educatives a nivell de cohesió de grup, ús de la llengua catalana, sensibilitat estètica.
Amb el taller d’ukelele acabem de veure’n totes les possibilitats.
Aquesta activitat ha estat finançada gràcies al programa FuturaFP (Ministerio de educación y Formación Profesional,  per la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

Activitat ConArte

Taller Lladruc

Dins del marc de les cinquenes Jornades Tècniques de l’INS Ramon Muntaner, l’alumnat de Cicles Formatius ha pogut gaudir d’un taller molt didàctic i pràctic a càrrec de l’empresa Lladruc sobre com mitjançant la interacció amb animals ensinistrats, especialment de gossos i gats, podem proporcionar molts beneficis a molts col·lectius, a través de múltiples serveis educatius, assistencials i de gestió emocional.

La directora de Lladruc, Roser Feliu, ens ha ofert un taller dinàmic, divulgatiu, sensible i compromès on la passió i l’amor per als animals es posa al servei de l’aprenentatge de la cura i l’ajuda per tal de crear una societat més justa i responsable.

Aquesta activitat ha estat finançada gràcies al programa aules d’emprenedoria (Ministerio de educación, Formación Profesional y Deportes i per la Unió Europea-Next GenerationEU

Taller d’experiència vital dut a terme per Jordi Moles

El taller dut a terme per en Jordi Moles, durant les jornades tècniques, ha exposat la realitat emocional de les persones en situació de dependència, a través de la mateixa experiència.

Com a professional docent reconegut ha conduït al grup classe des de la importància d’un TADE en l’ajut de les ABVD fins a l’actitud que cal adquirir en l’acompliment d’aquestes tasques.

Per dur a terme aquest objectiu ha convidat els alumnes a  posar-se a la pell de persones amb alguna mena de discapacitat, sigui de mobilitat motora o sensorial. A tall de “joc” els ha proposat que es posessin un antifaç per quedar-se a les fosques, uns taps a les orelles per quedar-se dins el silenci, etc. L’activitat ha començat quan se’ls ha demanat que duguin a terme tasques simples com entrar i sortir de l’aula, respondre a allò que et demanen, etc. i és aquí des d’un exercici d’experiència vital que l’alumnat ha estat capaç de reflexionar sobre les seves pròpies emocions i sentiments per així extrapolar-les i aconseguir connectar amb aquesta mena de situacions.

Taller de teatre

Els passats dies 21 i 22 d’octubre, l’alumnat dels cicles de TIS, TEI i TADE va tenir l’oportunitat de viure una experiència única amb un taller de teatre, adaptat a cada nivell, a l’espai Aula de Teatre del Teatre Jardí de Figueres, a càrrec de l’actor Marià Llop. Aquest taller no només va permetre als alumnes explorar noves formes d’expressió, sinó que els va donar un nou impuls per desenvolupar el seu potencial en la dramatització.

En Marià Llop va aconseguir crear un ambient de participació activa, on les dinàmiques proposades van ser especialment estimulants i enriquidores. A més, va convidar l’alumnat a reflexionar profundament sobre l’experiència tant al començament com al final de la sessió, fomentant un creixement personal i artístic.

 

Taller d’enquadernació d’aprofitament

Durant les jornades tècniques de CF, la Marta Soley de Dolça llibreta, ens va proposar un taller d’enquadernació d’aprofitament i li vam donar al reciclatge un valor afegit creant petites obres que utilitzarem en properes accions. Aplicant tècniques d’enquadernació a partir del reciclatge, la reutilització i la recuperació de paper i cartró apostem per la sostenibilitat.
Aquesta activitat ha estat finançada gràcies al programa aules d’emprenedoria (Ministerio de educación, Formación Profesional y Deportes i per la Unió Europea-Next GenerationEU.

Taller d’animació infantil amb Jordi Tonietti

En Jordi Tonietti, cantant, compositor i animador infantil ens ha dinamitzat, durant les jornades tècniques, sessions per descobrir la màgia de les cançons a infantil. L’objectiu: descobrir com els titelles i les cançons són un gran recurs per fomentar la imaginació i l’aprenentatge dels més petits.
Aquesta activitat ha estat finançada gràcies al programa d’aules d’emprenedoria (Ministerio de educación, Formación Profesional y Deportes i per la Unió Europea-Next Generation EU. Us adjuntem també alguna foto del curs passat que també va ser finançada amb aquesta subvenció.

Taller de tècniques d’organització personal

Amb la Marina Auradell, psicòloga i coach de benestar,  l’alumnat de segon del CFGS d’integració social i educació infantil ha fet un taller pràctic per aprendre a ordenar, organitzar i planificar tasques i aspectes tant acadèmics com personals. Amb aquest taller, funcional i pràctic, hem pogut prendre consciència de valors i creences i com podem incorporar en el nostre dia a dia  eines i estratègies per prioritzar projectes i reptes personals o professionals.
Aquesta activitat ha estat finançada gràcies al programa FuturaFP (Ministerio de educación y Formación Profesional,  per la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.