Fairfly 馃幁

L’alumnat de 1r de BAT ha assistit avui a l’Auditori dels Caputxins per veure l’obra de teatre Fairfly聽de la companyia La Cal貌rica. Aquesta activitat forma part del Pla Educatiu d’Entorn de Figueres.

L’obra explica com quatre persones decideixen muntar la seva pr貌pia empresa amb una idea molt innovadora i sorprenent despr茅s d’acollir-se volunt脿riament a un ERO de l’empresa on treballaven.

En finalitzar l’obra els joves han pogut formular preguntes als actors i les actrius i al director de la companyia.

馃摑Sinopsis:
Quatre amics intenten organitzar-se despr茅s que l’empresa on treballen els comuniqui l’obertura d’un ERO. La primera idea 茅s lluitar per defensar els seus llocs de feina, 茅s clar. Per貌 de quina manera? I de qu猫 servir脿? Realment val la pena lluitar per aquesta feina que tenen? No seria millor que ho deixessin estar i intentessin convertir en realitat aquella brillant idea que van tenir uns anys enrere?

En un intent desesperat de maquillar les xifres de l’atur i acabar definitivament amb la consci猫ncia de classe, govern i mercat s’han unit per intentar demostrar que si la nostra vida professional 茅s prec脿ria, infeli莽 i insatisfact貌ria 茅s nom茅s per culpa de la nostra falta de “cultura emprenedora”. Per aix貌, mentre es liberalitzen els acomiadaments i es retallen els drets laborals, proliferen les campanyes d’ajut a les聽start-ups聽i els esl貌gans motivacionals com: “Surt a complir el teu somni” o “Sigues el teu propi cap”. Tot i que 鈥 despr茅s de quasi deu anys de crisi 鈥 tots som conscient d’aquesta mena de trampes, no podem evitar pensar: “i si el nostre somni es compl铆s? I si la nostra fos realment la idea que pot canviar el m贸n?”.