Visita de l’alumnat de 2n de CFGS TIS al Servei de Rehabilitació Comunitària de l’Alt Empordà

El passat dilluns 10 de febrer, l’alumnat de 2n del CFGS en Integració Social va visitar el Servei de Rehabilitació Comunitària de l’Alt Empordà, antic Centre de Dia de Salut Mental, ubicat al carrer de La Jonquera de Figueres. La presentació va córrer a càrrec del psiquiatre del centre, el Dr.Lluís  Jordà i de les professionals d’atenció directa, Blanca i Dolors, que durant aproximadament una hora, ens en van estar explicant el seu funcionament.
Aquest centre està gestionat per l’Institut d’Assistència sanitària (IAS) empresa pública que forma part de la Xarxa Sanitària i Social de cobertura pública de la Generalitat de Catalunya.
El servei de rehabilitació comunitària és un espai relacional i terapèutic atès per un equip multidisciplinari, dirigit  a persones majors de 18 anys  que pateixen un Trastorn Mental Greu i ofereix atenció individualitzada amb tallers i activitats, que permet a les persones continuar integrades en el seu medi sociofamiliar, donant suport al seu usuari i al seu entorn.
L’objectiu és la rehabilitació de les capacitats personals i habilitats socials per tal de promoure la màxima autonomia possible i aconseguir la inserció social i laboral de les persones.
Després es va obrir un torn de preguntes per a l’alumnat.