Sortida al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa – 3r d’ESO i 1r de Batxillerat

Ahir divendres 10 de maig, tots els alumnes de 3r d’ESO i els alumnes de 1r de Batxillerat que cursen la matèria de Tecnologia Industrial, van fer una sortida al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa.

Els alumnes de 1r de Batxillerat van participar en un taller anomenat “La màgia dels superconductors que leviten”. Van tenir oportunitat de conèixer què són els superconductors i de quina manera es comporta la matèria quan aquesta està molt i molt freda. Van aprendre com aconseguir una levitació estable amb imants i com reaccionen les substàncies davant un camp magnètic.

Per la seva banda, els alumnes de 3r d’ESO van dur a terme una visita guiada per l’exposició “Enérgeia”, que tracta sobre l’energia, motor imprescindible de la industrialització. Per a fer més entenedors els conceptes, la mostra compta amb importants objectes històrics de gran format com la turbina Fontaine, les màquines de vapor, un interruptor de grans dimensions, maquetes com la del Vapor Vell de Sants, experiments anomenats “punts grocs” que van des del pla inclinat en el funcionament de les turbines, fins a experiències amb electricitat, entre les quals cal destacar les demostracions que es realitzen a la Gàbia de Faraday.

En acabar els tallers, tots els alumnes van poder fer una visita lliure per tot el Museu, que compta amb nombroses exposicions de temàtica tecnològica, com la de “Perill! Salvats per la tecnologia!”, que mostra com la tecnologia ens ajuda en la prevenció de riscos, accidents i desastres.