VIII Mostra de Poesia a Secundària

El divendres 10 de maig els alumnes de 1r d’ESO C de l’Institut Ramon Muntaner, juntament amb alumnes de deu instituts més de la província, van participar a la VIII Mostra de Poesia a Secundària de les comarques gironines, que se celebra cada primavera al teatre La Cate.

Els alumnes del Muntaner van presentar un espectacle titulat «El joc de viure», a partir de poemes de Maria Àngels Anglada, Enric Casasses i Joan Vinyoli, que havien estat preparant dins l’assignatura de Llengua catalana i literatura. Són poemes que parlen d’això, del joc que ens és la paraula, per viure intensament dins i fora del tauler, tot escollint els dards de la veritat, sense màscares. El joc de l’art. El joc de viure. El joc, el viure. Les veus que diuen, que es diuen, que ens diuen. Perquè, com diu Casasses, «l’art és un joc, sí, però no d’escacs, les regles més importants, del joc de l’art, no estan escrites, mai no s’escriuen».

El poeta convidat, Jaume Bosquet, també ens va oferir un breu recital d’alguns dels poemes que sovint llegia als seus alumnes, quan era professor de secundària. I va acabar amb un comentari per als nostres alumnes, vertaders protagonistes del matí: «Aquests versos que us heu après de memòria són un regal que us heu fet per a tota la vida. Vosaltres anireu canviant i hi trobareu, en el poema, coses noves, quan hi torneu amb el record».

Enllaç al vídeo d’actuació dels alumnes