Sortida a les instal·lacions de la ONCE – Cicles Formatius

Aquest dimecres dia 24 d’abril amb alumnes de primer de TIS i el dimecres dia 8 de maig amb alumnes de primer de TADE, vam visitar les instal·lacions de la ONCE a Figueres. Ens va rebre en Manel Caballero responsable de la zona de l’Alt Empordà i Garrotxa que ens va fer una explicació sobre la el Grup Social ONCE, del seu funcionament i de la tasca que duen a terme amb les persones amb discapacitat visual. També ens va atendre l’Antonio, una persona cega que ens va explicar com era el seu dia a dia i ens va mostrar tot un seguit d’estris, recursos i gadgets que fa servir per millorar la seva autonomia: des del conegut bastó fins a clauers per posar en marxa l’avisador dels semàfors d’una ciutat passant per cintes mètriques adaptades a la seva discapacitat, el sistema d’accés a la lecto-escriptura (BRAILLE),  lectors d’audiollibres o adaptacions per fer servir el mòbil o l’ordinador. Molt interessant!