El Sant Jordi 2018 de l’institut. Resum d’activitats

Com cada any, a l’Institut hem organitzat un munt f’activitats per celebrar la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya. No totes, però, les hem celebrat al centre; algunes les hem dut a terme a fora.

AL CENTRE

Concurs epistolar

Durant tot el dia ha tingut lloc el tradicional concurs de cartes, que ja ha arribat a la 6a edició. Aquest any dedicat a l’amor. Per celebrar-ho, hem organitzat una petita exposició amb les millors dels anys anteriors a les arcades del claustre del centre.

Parada de roses al claustre

Aquest any, els alumnes de 3ESO B també han volgut organitzar una paradeta de venda de roses, a alumnes i professors. Els beneficis seran per al projecte jardineria.

Intercanvi de llibres al claustre

Justa l costat, els alumnes de 3r i 4t d’ESO han organitzat una parada d’intercanvi de llibres. 

Campionat de futbol, estirada de corda i xocolatada

A l’hora de l’esbarjo han coincidit diverses activitats esportives, com el tradicional partidet de futbol entre els guanyadors de la lliga de 1r cicle i els professors, i el cocnurs d’estirada de corda. Perquè ningú defallís, l’AMPA ens ha preparat un any més una esplèndida xocolatada popular.

Jocs Florals

Tot seguit, els alumnes de Batxillerat i els guanyadors han estat convidats a assistir a l’acte de lliurament de premis del Concurs literari de l’institut, que aquest any celebrava la XXVII edició. Tot un rècord entre els certàmens educatius.

L’acte s’ha dividit en dues parts. En la primera, Joan Manuel Soldevilla, en la seva doble faceta de docent al centre i d’escriptor (acaba de publicar “L’amic de Praga”, una de les sensacions d’aquest Sant Jordi), ens ha ofert la hilarant xerrada: “Jo vaig ser un alumne retardat”, tot un al·legat a favor de la lectura com a pas previ a l’escriptura.

En segon lloc, el cap del departament de llengua catalana, Joan Antoni Poch, en nom del jurat dels Concurs (format enguany també per Maria Barios, J.M. Soldevilla i Marta Planas) ha fet lliurament del premis als guanyadors del Concurs literari:

CATEGORIA A

Modalitat 1, Auca:

Modalitat 2, Poesia:

CATEGORIA B

Modalitat 1, Microrelat:

  • 1r premi: desert
  • 2n premi: “Una nova vida al mateix univers”, de Michael Newton (Isaac Chavarria Alonso,  3r ESO D)

Modalitat 2, Poesia:

  • 1r premi: desert
  • 2n premi: desert

CATEGORIA C

Modalitat 1, Conte:

Modalitat 2, Poesia:

Modalitat 3, Assaig:

  • 1r premi: desert
  • 2n premi: desert

Tallers

La resta del matí ha estat una festa “non stop”. Al centre s’han dut a terme un munt de tallers, en què professors i alumnes han participat activament: el “Julia’s taller”sobre reciclatge (taller joieria càpsules Nespresso), el taller de punts de llibre i manualitats al mur de la pista, el I Campionat d’escacs, una Mostra de glosa, rap, improvisació… el I Campionat de Catán i jocs de taula (amb la col·laboració de Dystopian Hobbys), el I Campionat de Ping-pong, i fins i tot un taller de galetes!

FORA DEL CENTRE

Ballada de sardanes a la Plaça de l’Ajuntament

Són tantes, però, les activitats que fem, que el centre se’ns queda petit. Per això hem seguit la festa a fora.

Alguns alumnes de 1r i 3r ESO han participat amb entusiasme a la tradicional ballada de sardanes a la Plaça de l’Ajuntament. Per a molts ha estat el seu primer cop, però sembla que no serà l’últim.

Gimcana matemàtica al parc bosc

També des de departament de Matemàtiques s’ha organitzat una Gimcana matemàtica pel Parc Bosc, amb els alumnes de 2n ESO. Una experiència positiva i formativa, que ha permès interactuar amb la ciutat.

A l’asil Vilallonga

Per acabar, un cop més hem visitat els avis del casal Vilallonga. Alumnes de tercer i quart d’ESO voluntaris hi han celebrat la festa de Sant Jordi. Entre tots han recreat la llegenda de Sant Jordi, la princesa i el drac.

Un recital de poesia, roses, sardanes i la bona companyia han fet que aquest matí sigui inoblidable. Una gran experiència que esperem repetir per molts anys!

En definitiva: un Sant Jordi més al Ramon Muntaner!