Visitem les instal·lacions de l’ONCE de Figueres

Aquest dimecres dia 11 d’abril amb alumnes de primer de TADE i el dimecres dia 18 amb alumnes de primer de TIS, vam visitar les instal·lacions de l’ONCE a Figueres.

Ens va rebre en Manel Caballero, responsable de la zona de l’Alt Empordà i Garrotxa, que ens va fer una explicació sobre la el Grup Social ONCE, del seu funcionament i de la tasca que duen a terme amb les persones amb discapacitat visual.

També en va atendre l’Antonio, una persona cega que ens va explicar com era el seu dia a dia i ens va mostrar tot un seguit d’estris, recursos i gadgets que fa servir per millorar la seva autonomia: des de el conegut bastó fins a clauers per posar en marxa l’avisador dels semàfors d’una ciutat passant per cintes mètriques adaptades a la seva discapacitat, el sistema d’accés a la lecto-escriptura (BRAILLE), lectors d’audiollibres o adaptacions per fer servir el mòbil o l’ordinador.

Molt interessant!