“Exili, deportació i Holocaust”. Resum del viatge als camps de Dachau i Mauthausen

La setmana passada 7 alumnes de primer de batxillerat que cursen història, juntament amb alumnes dels instituts Deulofeu i Monturiol de Figueres i l’INS Vilafant,  van realitzar un viatge organitzat pel Grup de treball  “Exili, Deportació i Holocaust”, del qual el nostre institut en forma part.

Els 58 alumnes en total van efectuar un viatge molt enriquidor sobre l’holocaust i el nazisme: varen visitar Dachau, el primer camp construït i model per a futurs camps de concentració; coneixeren la ciutat de Munic, punt clau de desenvolupament del nazisme i l’ascens al poder d’aquest partit; varen trepitjar la neu de la ciutat austríaca protegida d’Adolf Hitler, Linz; varen visitar el camp de Mauthausen i varen retre homenatge a les víctimes republicanes altempordaneses en un acte presidit per l’alcalde de St Georgen per acabar a Gusen, en un impactant memorial.

La valoració del viatge ha sigut excel·lent per part dels alumnes del nostre centre. Tot i la tristor profunda dels llocs visitats és una experiència necessària i que ens marcarà per a la resta de les nostres vides.

Uns 4 dies molt intensos que recomanen fer a futures generacions.


Article signat per Marc Jodar

(En nom dels alumnes de 1BAT de l’INS Ramon Muntaner)