Acte de lliurament del XXI Premi de Narrativa M. À. Anglada

El passat dimecres 24 d’abril a les 7 de la tarda va tenir lloc l’acte de lliurament del XXI Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada, que enguany ha estat atorgat a la novel·la Les cendres a la piscina, de Laura Gost. L’acte va tenir lloc a la sala d’actes de l’institut, que es va omplir de gom a gom amb públic de totes les edats. El director del centre va obrir l’acte amb una benvinguda a tots els assistents i als ponents. Tot seguit, Josep Lluch, editor de l’obra guanyadora, en va fer una glosa amb els aspectes més destacats a nivell narratiu. A continuació, l’autora del llibre, Laura Gost, va fer un discurs en el qual es va mostrar molt agraïda pel premi rebut i va explicar anècdotes sobre el procés de creació de l’obra. Després de la intervenció de l’autora, va tenir la paraula Mariàngela Vilallonga, directora de la Càtedra de patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, que va recordar la figura d’Anglada en motiu del 25è aniversari de la seva mort i va il·lustrar el públic amb tota el treball de foment i difusió de l’obra d’Anglada. Va cloure l’acte la regidora de Cultura de l’ajuntament de Figueres, Mariona Seguranyes, qui va refermar el compromís del consistori amb el Premi de Narrativa Anglada i va parlar d’algunes de les accions commemoratives que s’han dut a terme a la ciutat per Sant Jordi, coincidint amb l’aniversari de la mort de M. À. Anglada.