Sortida literària de Batxillerat a Barcelona

Els alumnes de 1BAT diürn i nocturn de l’institut, juntament amb aquells que cursen l’assignatura de Literatura espanyola, i acompanyats dels professors Mercè Martí, Joan Manuel Soldevilla i Daniel Genís van assistir el dia 27 d’octubre al Teatre Nacional de Catalunya per presenciar l’obra “La Víctor C”, que a través d’una posada en escena original i efectiva, ressegueix la vida i l’obra de Caterina Albert i Paradís, la popular escriptora de l’Escala, autora, entre d’altres, de la novel·la Solitud.
Havent dinat, el professor Joan Manuel Soldevilla va oferir una visita guiada per diversos indrets del moll de Barcelona i els va posar en relació a alguns capítols de El Quijote, l’obra de Miguel de Cervantes. El professor va contextualitzar l’obra, va exposar els dubtes i llegendes urbanes sobre si l’autor va trepitjar mai la Ciutat Comtal o no i vam cloure l’itinerari a l’antiga platja de la ciutat, on don Quixot és finalment derrotat i ha de tornar a casa (i al seny), llegint un passatge del final de l’obra cervantina.
Pels volts de les set de la tarda jam arribar a Figueres, amb la sensació d’haver aprofitat magníficament el dia.