Música x Recordar: un projecte d’èxit

Estem molt satisfets de comunicar-vos que hem guanyat el Primer Premi Fedefarma 2021 al compromís social de tot Catalunya amb el projecte Música per Recordar  que es du a terme en el nostre institut Ramon Muntaner des de fa cinc anys. Fedefarma ha valorat i premiat l´esforç dels nostres alumnes durant el curs i la tasca voluntària que durant l’estiu han dut a terme la farmacèutica de Lladó Agnès Aldrich Tomàs,  la professora Mercè Martí Palagós d’aquest institut i l’alumna Núria Giró acompanyada dels seus avis.
Aquesta iniciativa neix amb la idea d’acompanyar les persones amb Alzheimer a través de la música on poden recordar les melodies de la seva joventut, balls, poemes… Malgrat vagin perdent la memòria gradualment, amb les velles melodies poden recuperar sensacions, il·lusions i sentiments del seu passat.
Al llarg de tot l’any alumnat i voluntaris porten al Centre Alzheimer Alt Empordà ranxeres, havaneres, cançons i melodies catalanes, sardanes i peces clàssiques amb piano. La música és un potent estimulador sensorial.
L’import del premi es destinarà totalment a enriquir i millorar les interpretacions que continuaran tot aquest curs, festes de Nadal, setmana santa i estiu.
Moltes felicitats a tots els participants d’aquest projecte tan bonic. Enhorabona!