L’escola Waldorf i la del bosc a l’INS Ramon Muntaner

La passada setmana vam realitzar dues sessions al CFGS d’educació infantil.

D’una banda, ens va visitar la Cristina Roca, mestra d’infantil de l’escola Waldorf de Vic “La Font”. Ens va explicar la pedagogia Waldorf i va portar una sèrie de materials i recursos que utilitzen a l’escola. Es van fer un parell de dinàmiques perquè l’alumnat entengués millor la pedagogia Waldorf i va explicar un conte animat amb alguns dels materials que va portar.

Per l’altra, havíem de rebre la visita d’una mestra de l’escola del Bosc de Rubió (Anoia), però es va dur a terme en format telemàtic pel confinament de la ponent. En aquesta sessió vam poder conèixer les idees principals de la metodologia de les Escoles del Bosc, molt desconegudes encara a casa nostra, tot i que és una metodologia força extensa en alguns països d’Europa com Alemanya.