Visita a l’Asil Vilallonga

El dijous 5 de març, un curs més, vàrem anar a visitar l’Asil Vilallonga, amb els alumnes de 1r del CFGM Atenció a persones en situació de dependència (on aquest curs hi tenim dues alumnes que hi han anat a fer les pràctiques de 2n). La directora de l’Asil, Montse Bernal, la Núria Casadellà, infermera i la Isabel López, l’auxiliar de geriatria encarregada de fer el seguiment de les pràctiques de les nostres alumnes, ens varen explicar  que l’Asil és una Fundació Privada classificada com a llar-residència no assistida per a gent gran de més de 65 anys d’ambdós sexes de Figueres i/o Comarca que, tant per la seva edat o escassos recursos econòmics, els hi és necessari un lloc d’acolliment adient, per tal de tenir-hi una vellesa digna i tranquil.la. També ens en van explicar el seu funcionament, els professionals que hi treballen (metge, infermeres, auxiliars, fisioterapeuta, cuiners, podòleg…) i les seves funcions (sobretot les de la infermera i la de l’auxiliar de geriatria), la ràtio, el perfil dels seus usuaris… Després vàrem visitar una part de les instal·lacions. Ens varen remarcar molt la importància de la vocació per poder treballar amb persones grans. Ens van felicitar per l’interès dels nostres alumnes (van fer moltes preguntes durant la visita). Un any més, volem agrair la seva atenció.