Xerrada d’enginyeria per despertar vocacions tecnològiques

L’alumnat de 4t d’ESO BCD va assistir ahir a una xerrada STEAM sobre enginyeria, a càrrec de la Berta, tècnica d’atracció de talent del Patronat de la Politècnica (UdG). Els estudiants van poder ampliar els seus coneixements sobre l’enginyeria i observar-la com un dels motors per moure el món. Segons la ponent “Cal resoldre els problemes amb creativitat i buscant la solució òptima”.

També varen poder conèixer aspectes com: la importància de l’enginyeria agroalimentària en la nostra província, programes d’intel·ligència artificial, l’objectiu d’assegurar l’eficiència energètica i la integració d’una construcció en el paisatge, el repte de garantir una alimentació segura per tothom o  les diferents branques de l’enginyeria industrial (mecànica, química, informàtica, industrial i mecànica). Per finalitzar la sessió es va fer una pinzellada sobre els diferents estudis tècnics que ofereix la Politècnica. L’enginyera va afirmar que per seguir el camí cap a les enginyeries és necessari “Un domini de la física i les matemàtiques, juntament amb una bona capacitat de raonament”.

El passat estiu, l’INS Ramon Muntaner va firmar un conveni amb el Patronat de la Politècnica per formar part de la xarxa de centres col·laboradors i fomentar la tecnologia. L’acord permetrà potenciar les vocacions tecnològiques i satisfer les necessitats de les empreses industrials i tecnològiques del territori, demandants de més talent en estudis tècnics.