L’alumnat de 2n del CFGS d’educació infantil fa una donació de 180,45€ al Centre de Lleure el Dofí a través d’un repte emprenedor.

L’alumnat de 2n de TEI que realitza el mòdul d’empresa i iniciativa emprenedora, tenia el repte de generar beneficis a partir d’una acció puntual. L’única restricció era no invertir més de 5€/grup. L’alumnat ha pogut experimentar moltes situacions reals del món de l’emprenedoria, com portar a la pràctica una idea de negoci que satisfaci una necessitat i sigui capaç de generar beneficis  amb un capital limitat.  Treball en equip, creativitat o perseverança són algunes de les habilitats emprenedores que han hagut d’utilitzar.

Propostes innovadores com pagar 5€ per poder vendre objectes de segona mà al Vintage Market de Corça, venda de cactus a partir d’esqueixos que tenien per casa acompanyant-ho d’un photocall per comunicar l’acció, venda de llaminadures o contacontes en una llar d’infants són les accions que han permès recaptar 180,45€. La majoria de grups van aprofitar “la setmana pel clima” per potenciar encara més la seva idea de negoci.

Entre tots van decidir que els beneficis obtinguts anirien pel Centre de Lleure el Dofí que treballa amb joves amb discapacitat intel·lectual de l’Alt Empordà.

Aquest projecte d’aprenentatge i servei comunitari ha acabat amb una xerrada feta per la Mercè (presidenta) i en Joan (coordinador) del Dofí. Ens han explicat com va sorgir l’entitat ara fa 23 anys i les activitats inclusives i integradores que realitzen per persones amb diversitat funcional com teatre, bàsquet (Adepaf), futbol (UEF), piscina, excursions, colònies, casals, espais de reunions per fer diferents activitats, etc.

També hem conegut temes com els contractes de voluntarietat que realitzen a monitors, els preus que paguen els usuaris, les subvencions, la gestió administrativa del negoci, els impostos, les reunions que realitzen per coordinar el centre i les ràtios que utilitzen que poden arribar a ser d’un o dos monitors per cada jove.