L’escriptora barcelonina Tina Vallès rebrà demà el XV premi Maria Àngels Anglada

El premi serà lliurat en el decurs d’un acte acadèmic de caràcter públic que tindrà lloc a les 20:15 hores a la sala d’actes de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres. L’autora, Tina Vallès, serà presentada pel professor de la UdG Xavier Antich.

Just després, tots els assistents podran gaudir d’un concert a càrrec del conjunt musical “Alquímia musical duet”, format per l’ex-alumna de l’Institut Sara Pagès (flauta de bec) i Xevi Compte (teclat), i que interpreten versions de cançons populars catalanes, música brasilenya i clàssics, entre d’altres.

L’acte es clourà amb un piscolabis.

La memòria de l’arbre de Tina Vallès

La decisió de premiar aquesta obra ha estat presa per un jurat presidit pel director de l’institut, Josep Colls, i integrat per Marta Felip, alcaldessa i regidora de Cultura de l’Ajuntament de Figueres; Maria Àngela Vilallonga, directora de la Càtedra Maria Àngels Anglada-Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona; els catedràtics de Llengua i Literatura de l’Institut Ramon Muntaner Joan Manuel Soldevilla i Joan Antoni Poch; la directora de la Biblioteca Carles Fages de Climent de Figueres, Nati Vilanova; Maria José Valeri, catedràtica de llatí jubilada i membre de l’Associació d’Amics de l’Institut Ramon Muntaner; les alumnes del Muntaner i membres del Club de Lectura del centre Martina Moreno i Carla Batlle, i el professor Daniel Genís com a secretari.

El jurat ha valorat en l’obra guardonada que es tracta d’ “una història quotidiana explicada des de la tendresa, amb una mirada neta, fresca, que copsa els més mínims moviments de les coses, de les persones, de les ànimes. També en destaca l’estil simbolista de la prosa i les imatges que utilitza, que permeten a l’autora superar la línia prima que separa el lirisme de la carrincloneria per reeixir amb una proposta original que s’acosta a temàtiques clàssiques: el temps, la memòria i la mort.”

Dotat amb 2.000 euros, el premi compta amb el suport de la família Geli-Anglada i amb el patrocini de l’Ajuntament de Figueres, així com amb la col·laboració de la Diputació de Girona i l’Associació de Pares del centre.

Els autors i obres guardonats a les edicions anteriors han estat: Emili Teixidor (Pa negre, 2004), Carme Riera (La meitat de l’ànima, 2005), Joan D. Bezsonoff (Les amnèsies de Déu, 2006), Imma Monsó (Un home de paraula, 2007), Quim Monzó (Mil cretins, 2008), Joan Francesc Mira (El professor d’història, 2009), Màrius Carol (L’home dels pijames de seda, 2010), Sergi Pàmies (La bicicleta estàtica, 2011), Jaume Cabré (Jo confesso, 2012), Lluís Llach (Memòria d’uns ulls pintats, 2013), Rafel Nadal (Quan en dèiem xampany, 2014), Vicenç Pagès (Dies de frontera, 2015), Teresa Colom (La senyoreta Keaton i altres bèsties, 2016) i Pep Puig (La vida sense la Sara Amat, 2017).