Dietaris Erasmus+ (III). La meva experiència a Baden-Baden

La meva experiència en l’Erasmus va començar el passat  4 d’abril de 2018, quan vaig arribar a Karlsruhe, una ciutat enorme i bonica de Baden-Baden. Era un dia molt plujós i al llarg del dia el temps anava variant, però encara així estava molt contenta d’estar allí, ja a Alemanya.  M’estava preparant per als dies plujosos, freds i calorosos que vindirien. A l’aeroport m’estava esperant la Karin, la tutora del Waldkindergarten, una persona encantadora, propera, simpàtica, bona persona, com el seu espòs i els seus tres fills.  Aquella setmana va ser la millor de totes, vaig conèixer tot el centre de Baden-*Baden i també el Waldkindergarten.   Aquell cap de setmana ens van presentar a tota la família de la Karin aprop de la ciutat de Friedrichshafen. Vaig aprendre a fer l’amanida típica de patates ¨kartoffelsalat¨ i un pastís amb cireres, xocolata i nata.

El Walkindergarten per a mi ha estat una experiència meravellosa i inoblidable. Els nens són encantadors, propers, afectuosos, s’ajuden els uns a uns altres, els més grans  ensenyen als més petits, etc. Són curiosos i exploradors, utilitzen eines de debò i saben diferenciar els límits que tenen i els respecten. La Karin ens va demanar que desenvolupéssim activitats amb temàtica espanyola i vam realitzar castanyoles, banderes i garlandes amb l’escut de la seva regió, ventalls, van poder tastar menjar típic d’aquí i van aprendre dues cançons en espanyol. Les famílies de les nenes i nens també són persones encantadores i col·laboradores. Totes les professores són increïbles, van ser molt especials amb mi, simpàtiques, agradables, m’ajudaven en tot el que em fes falta, etc.

Més endavant, vam conèixer als amics més propers de la família i a la família de l’espòs de Karin, en Vait. També als seus  tres fills: el major, Jonnas, la mitjana, Mira i la petita, Janna. Vam visitar-los a Munic, Freiburg, Würzburg, unes ciutats meravelloses, molt boniques, amb molta naturalesa i flors de molts colors i sobretot amb gent meravellosa i simpàtica. El 24 de Maig va arribar el dia de tornar a Figueres. Estava feliç per tornar a casa i trista per deixar aquell lloc tan bonic i aquesta gent tan meravellosa.


Text realitzat poer Tatiana Ramírez.