En memòria de l’Eduard Puig Vayreda. Descansi en pau

Aquest dilluns vam conèixer la malaurada notícia de la mort de l’Eduard Puig Vayreda (1942-2018), exalumne i amic del nostre institut.

Conegut per diverses facetes –enòleg de professió, professor universitari, escriptor, polític i alcalde de Figueres entre 1981-1983–, l’Eduard Puig fou, per sobre de tot, un home de cultura i un apassionat de l’Empordà, de la seva gent i de la seva història. Vinculat a diverses institucions i entitats culturals de la ciutat com ara l’Institut d’Estudis Empordanesos o Joventuts Musicals, sempre havia mantingut una relació estreta amb l’institut Ramon Muntaner.

L’any 2016 fou reconegut amb el II Premi a l’Excel·lència atorgat per l’associació dels Amics del Muntaner per la seva condició d’exalumne amb una remarcable trajectòria professional i ciutadana. Enguany, vam tenir el goig de tenir-lo entre nosaltres el proppassat 22 de novembre justament en l’acte d’entrega de l’esmentat guardó a la doctora Fàtima Tubert, de qui en feu una magnífica glosa.

L’Eduard evocava els anys passats al Muntaner amb molta gratitud i com un període de formació acadèmica i personal importantíssim, tant pels professors que el van marcar com per les amistats que hi va fer. Des d’aquí volem reconèixer la seva figura, destacant el seu activisme cultural i cívic i l’amistat que sempre va professar cap al nostre institut i la seva gent.

Moltes gràcies, Eduard!


* Foto destacada: Última vegada que l’Eduard Puig Vayreda va venir al centre, durant la concessió el passat mes de novembre del III Premi a l’Excel·lència de l’Associació d’Amics del Muntaner a la doctora Fàtima Bosc.