Aquest dijous es presenta en societat la “Galeria de professors il·lustres” del nostre centre

El proper 28 de setembre a les 19.30h del vespre l’institut Ramon Muntaner inaugura l’espai expositiu permanent Galeria de professors il·lustres.

Es tracta d’una iniciativa que vol recordar la tasca docent feta per un seguit de professors que van deixar petjada en la història del centre i de la ciutat. L’acte està organitzat per l’institut Ramon Muntaner i l’Associació d’amics de l’institut Ramon Muntaner, i comptarà amb un concert a càrrec de l’arpista Anna Godoy i una actuació musical de Sofia i Roberto Marchesi, tots exalumnes del centre. En acabar l’acte se servirà una copa de cava a tots els assistents.

El patrimoni més valuós d’un institut són els seus alumnes i els seus professors; l’institut Ramon Muntaner, amb prop de 180 anys d’història, està vertebrat, entre d’altres coses, pel record de la tasca docent duta a terme per un seguit de professors exemplars que, sovint en temps difícils, van desenvolupar la seva tasca amb rigor, compromís i passió.

Inspirada en la Galeria d’Empordanesos assenyalats que la Biblioteca de la ciutat, en anys de la Mancomunitat, va voler emprendre, aquesta Galeria de professors il·lustres vol vindicar unes dones i uns homes que van ajudar a forjar la identitat intel·lectual i humana de diverses generacions.

En una primera fase, la Galeria recorda les personalitats de Julián González de Soto, Josep Maria Bofill, Juan Núñez, Magda Folch, Joan Guillamet, Albert Compte, Josep Maria Álvarez, Carmina Pleyán, Josep Cuadras i Dolors Condom.

Timing de l’acte:
19’00 Obertura de portes
19’30 Inauguració
19’45 Concert
20’45 Cloenda i copa de cava