Homenatge al brigadier Reginald Miles

El Grup d’enriquiment de l’institut Ramon Muntaner ha estudiat a fons la figura del brigadier neozelandès Reginald Miles i la seva mort a Figueres a l’Hotel París, el dia 20 d’octubre de 1943, en plena Segona Guerra Mundial. Com a culminació d’aquesta recerca, el pròxim dissabte dia 21 d’octubre, i amb la col·laboració del Museu del Joguet de Catalunya -ubicat a l’antic Hotel París-, aquest grup d’alumnes retrà un homenatge al brigadier Reginald Miles inaugurant una placa i una exposició permanent que recordarà aquest fet històric. L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Figueres, comptarà amb la presència i col·laboració de familiars del brigadier i d’autoritats neozelandeses vingudes especialment per a l’ocasió.

A les 10 hores es farà una recpeció a l’Ajuntament, a les 11 hores s’inaugurarà al Museu del Joguet la placa i la vitrina i, a les 12 hores, es farà una ofrena floral a la tomba del brigadier, al cementiri de Figueres.Tots els actes seran conduits pels alumnes del grup d’enriquiment del centre.

Aquí teniu l’enllaç per poder sentir el podcast “La mort del brigadier”, elaborat pels alumnes del grup d’enriquiment.