Ferran Garcia rep el XX Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada

La sala d’actes de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres va ser l’escenari de l’entrega del XX Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada a l’escriptor taradellenc Ferran Garcia. L’escriptor ha rebut el reconeixement per Guilleries, un volum ambientat en les guerres carlines als boscos de la plana de Vic. A banda de la dotació econòmica de 2.000 €, el llibre serà de lectura obligatòria per als grups de 4t d’ESO o 1r de Batxillerat de l’Institut Muntaner al proper curs.

Durant la seva intervenció, Garcia ha explicat que es trobava al davant de la casa natal de Maria Àngels Anglada, a Vic, en el moment en què va rebre la trucada amb què se li va comunicar que n’era el vencedor; «les casualitats no existeixen, és la forma que Déu, o el que vulgueu, ha trobat per comunicar-se amb nosaltres», ha puntualitzat Garcia. Una clara referència metafòrica a la fortuna, un recurs literari utilitzat al llarg de Guilleries que entre molts altres aspectes li ha servit perquè el jurat l’escollís entre les tres obres finalistes.

 

 

Fotògraf: Àngel Reynal