Ja són aquí les proves Cangur!

El dimarts dia 13 de desembre a la tarda tindran lloc les proves de la copa Cangur al centre. En aquesta prova s’escullen els alumnes de cada nivell d’ESO que representaran el centre a les proves Cangur.

Com cada any es planteja una sessió prèvia a nivell de Figueres de la copa Cangur. Normalment a la primera fase de la copa Cangur hi participen 3 o 4 alumnes per nivell d’ESO de tots els centres de l’Alt Empordà.  El dimarts que ve, doncs, s’escolliran aquests representants en aquesta jornada prèvia a la copa.

Com funciona?

Es creen grups de 7 alumnes que competeixen resolent diferents problemes matemàtics, les puntuacions depenen de la quantitat de respostes correctes i la rapidesa amb la qual es resolen, hi ha preguntes Jòker, etc.

Els alumnes hi participen en dues categories diferents:

– Categoria Cadet: Per a alumnes de 1r i 2n d’ESO

– Categoria Junior: Per a alumnes de 3r i 4t d’ESO

Tant les proves Cangur com la copa Cangur s’organitzen des del grup de treball de matemàtiques Jugamat.