L’Anaïs Zurita i la Paula Esteve guanyen els Premis Emprenedors de l’Alt Empordà 2021 amb l’Associació Juvenil Arrels de l’Empordà

Aquest divendres, 21 de maig, s’han lliurat els Premis Emprenedors de l’Alt Empordà 2021 al Teatre Municipal de Roses. La tretzena convocatòria d’aquests guardons ha estat molt concorreguda, amb vuit finalistes en la categoria Premi Emprenedor de l’Alt Empordà; dotze, a la de Millor Idea de Negoci; dos, a la d’Innovació, i una candidatura a la categoria d’Innovació Turística.

El nostre institut ha arribat a la final amb quatre projectes en la categoria de Millor Idea de Negoci que competien en la modalitat de Batxillerat i Cicles Formatius. La Paula Esteve i l’Anaïs Zurita del CFGS d’educació infantil han estat les guardonades, gràcies a un projecte educatiu i cultural que té com a finalitat disminuir la brossa als paratges naturals de Roses i que combina teatre, servei comunitari i tallers amb materials reutilitzats. L’INS Ramon Muntaner es mostra molt satisfet per tenir per segon any consecutiu alumnat que guanya aquest premi.

 

 

Els altres projectes finalistes a la millor idea de negoci del nostre institut han estat:

REPLAYING S.L. de la  Melissa De Geest i Zakia Abbara (CFGS TEI) : És un projecte digital de reutilització de joguines. La pandèmia ha accentuat les dificultats econòmiques de moltes famílies per poder satisfer les necessitats més bàsiques, entre les quals hi ha la compra de joguines per als infants. A través d’una aplicació es poden intercanviar joguines de segona mà.

ASSOCIACIÓ SOM-HI JUNTS de l’Esther Roqueta i Rosa Maria Menac (CFGS TIS): Es tracta de la creació d’un Centre Obert per donar cobertura a Figueres i als pobles del voltant que, a més d’oferir activitats socioeducatives, tindrà una àmplia oferta d’activitats extraescolars, entre les quals destaquen les arts plàstiques, els tallers de cuina i les classes d’idiomes.

ASSOCIACIÓ RESPIR de la Sara Casademont i l’Irene Menéndez (CFGS TIS): Respir sorgeix arran d’haver treballat amb persones amb diversitat funcional i veure les dificultats que tenen els cuidadors informals per a poder gaudir d’un temps per a ells. La idea és donar resposta al descans de la cura familiar per poder descarregar els cuidadors per a una millor conciliació.

L’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona, el Setmanari de l’Alt Empordà, el Fòrum Imagina, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Ajuntament de Figueres i l’Ajuntament de Roses fan possible de forma conjunta l’organització d’aquestes distincions, que tenen com a objectiu la dinamització i promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca i el reconeixement de l’aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l’activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball. Els organitzadors dels premis compten amb el suport, a més, del Departament d’Educació de la Generalitat, Catalunya Emprèn i el Fons Social Europeu.

Podeu veure l’acte d’entrega.