Dones i història

L’alumnat de 2n d’ESO ha revisat els seus llibres de text i s’ha adonat que encara avui ens falta per tot arreu la visió i les aportacions de la meitat de la població: les dones. A falta de referents femenins, han volgut investigar i crear el seu propi material confeccionant pòsters per a una exposició que ens mostri aquesta meitat invisibilitzada.

Us n’ensenyem alguns!

 

Per altra banda, l’alumnat de 2n de batxillerat que cursa la matèria d’Història de l’Art va visitar, al desembre, l’exposició Pintar, crear, viure al Museu de l’Empordà, un recorregut de les dones artistes de la nostra comarca des de 1830 a 1939. A part de conèixer artistes com Pilar Nouvilas, Caterina Albert, Marisa Paredes, Paulina Buxó o Ángeles Santos Torroella, l’alumnat va plantejar qüestions de gènere al voltant de l’art com també les dificultats socials, formatives o historiogràfiques que encara es manifesten en el coneixement i reconeixement d’aquestes dones per la idea canònica de la creació artística heretada de segles passats. Cal una revisió de la història de l’art el més aviat possible.