En Darwin Montaño és guardonat en el ConcurTs JOVE 2020

Ahir es vàren fer públics els guanyadors de la 1a edició del ConcurTs JOVE per a estudiants d’instituts públics i privats de l’Alt Empordà. Els relats han estat dedicats a Joan Perucho. El “ConcurTs” i el “ConcurTs Jove” són una iniciativa del web El Biblionauta inscrita dins dels projectes de l’Agrupació d’Amics de la Ciència-Ficció en Català (AACFC).

En aquesta primera versió juvenil del ConcurTs han participat 96 alumnes en la categoria de 1r i 2n d’ESO, 73 en la de 3r i 4t i 93 en la de BAT i CF, d’un total de 9 instituts diferents: l’INS Ramon Muntaner (57,1%), les Escolàpies (24,1%), l’INS La Jonquera (8,2%), l’INS Illa de Rodes (5,7%), l’INS Olivar Gran (2,5%), l’INS Alexandre Deulofeu (1,1%), l’INS-Escola El Bruel (0,7%), l’INS de Castelló d’Empúries (0,4%) i l’INS Narcís Monturiol (0,4%).

En Darwin Montaño (2n BAT)  ha estat el guanyador de la categoria de BAT i CF (C) per un hiperbreu sense títol:

El jove vampir Maiwill Wordsworth, pertanyent al llinatge de la trentena generació de vampirs, està a punt de figurar en un dels llibres més importants sobre vampirs, però ell no ho sap. Escrit sota el pseudònim de George Eliot, la seva amiga humana Mary Anne Evans es dedicaria a deixar reflectida la desgraciada vida del seu amic vampir, una vida plena d’apariències i descontents amb la filosofia de la seva generació. Però ell no ho sap.

A l’alba del 7 de juny del 1832 el meu amic Mailwill Wordsworth i jo, com cada nit, ens reuniem en el petit poblet de Raveloe, una comunitat de gent d’allò més sòrdida la qual rebutjava plenament l’entrada als estrangers. Per això, quedàvem d’amagat a aquesta hora del dia, perquè aquella petita comunitat feia hores que s’havia deixat seduir per la lucidesa dels somnis. I en efecte, era la comunitat on residia amb els meus pares.

Ara em trobo amb en Maiwill. Està trist, no vol continuar fent el que se suposa que ha de fer. Sent fortament la opressió a què està sotmès, voldria ser ell mateix. Mentrestant, jo vaig fent petites anotacions mentals de manera subtil per tal que no senti que l’estic estudiant exhaustivament. Li dono uns consells. Li dic que s’imposi davant els valors decadents d’una comunitat, que si continua així, està destinada a la més terrorífica i meresecuda destrucció, perquè ja s’ha pogut comprovar en antigues civilitzacions que la cobdícia comporta l’autoextinció. Després, em besa i marxa inexplicablement feliç.

 

Ens omple d’orgull veure la notable participació dels nostres estudiants en esdeveniments com aquest.

Us compartim també un enllaç on podeu conèixer la resta de relats guanyadors:

https://issuu.com/elbiblionauta/docs/llibre_estudiants

https://elbiblionauta.com/ca/2020/05/25/guanyadors-concurts-2020/