Tot a punt per la jornada d’orientació Work Experience

L’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius participarà en la jornada d’orientació professional que se celebrarà el dilluns 3 de febrer. L’objectiu de la jornada és ajudar a l’alumnat a prendre una de les decisions més importants que tindrà a curt termini. Per aquest motiu, un total de 32 professionals passaran per les aules de l’institut per donar a conèixer de prop la seva experiència: les tasques diàries que realitzen, les competències i habilitats necessàries, les sortides professionals, les perspectives de trobar feina, els salaris del sector, etc.

L’esdeveniment començarà  a les 9:00 per l’alumnat de batxillerat amb una xerrada  que servirà per conèixer quins perfils específics estan buscant actualment les empreses en el mercat laboral.

A partir de les 10:00 i fins a les 14:30, l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius podrà assistir a quatre sessions del seu interès. L’institut ha realitzat una programació amb diferents ponents que són referents en el seu lloc de treball.

Durant el primer trimestre es va fer un enquesta a l’alumnat per saber si tenia ja clar el seu futur professional. Un de cada dos alumnes va respondre afirmativament. L’estudi va permetre detectar quins eren els interessos de l’alumnat. Entre els estudis més demandats es trobaven els graus d’administració i direcció d’empreses, psicologia, dret, educació infantil i primària, enginyeria informàtica, publicitat i relacions públiques, medicina i biologia.

Podeu veure el Vídeo de difusió del Work Experience:

 

A més d’aquesta jornada, s’han planificat diferents xerrades durant el mes de febrer per assessorar l’alumnat de 4t d’ESO que està interessat en fer un programa de formació i inserció (PFI). Concretament, seran presentats els PFI:

  • Auxiliar de perruqueria.
  • Auxiliar de  vendes, oficina i atenció al públic.
  • Auxiliar de muntatge i manteniment d’equips informàtics.
  • Manteniment de vehicles. S’aprofitarà per presentar també el CFGM de Mecànica.