Concert UAP! 2020 – 5 de febrer al Teatre Jardí

El dimecres 5 de febrer, a prop de la diada de la pau, el Teatre Jardí de Figueres acull la cantata anomenada UAP!

L’Institut Ramon Muntaner hi participem per segona vegada, enguany amb 24 alumnes molt il·lusionats que són de la Coral de l’Institut i també els que cursen la matèria optativa de música de 4t d’ESO. Farem una funció per als companys d’ ESO a les 10 del matí i una funció oberta al públic general el mateix dia 5 a les 8 del vespre. Les entrades ja són a la venda al Teatre Jardí i per internet.

Es tracta d’un musical organitzat pels professors de música dels instituts de les comarques gironines. La UAP! es defineix com una cantata participativa, de caire solidari, interpretada pels alumnes dels centres de secundària, en què a través del cant i el teatre es persegueix un objectiu ben ambiciós i lloable: la cançó com un instrument per fomentar la pau.

L’obra de teatre de Bertolt Brecht “Galileu Galilei” ha inspirat al grup de treball de professors de música,  per a construir l’espectacle uap20 que reflexiona sobre la fe, la raó i la ciència. Són conceptes independents o entre ells hi ha una relació inevitable?

Ens preguntem què fan els joves a l’hora de prendre decisions. Com actuen davant les normes imposades que només cerquen la perpetuïtat del poder? Com s’enfronten a l’evolució de la ciència i la tecnologia?
Galileu Galilei va ser un jove científic que en el seu moment es va haver d’enfrontar a un munt d’enigmes que l’envoltaven dia a dia: la terra és plana o rodona? Està formada per només quatre elements? La lluna està feta d’èter?
L’objectiu de la Uap20 és plantejar aquestes mateixes preguntes als joves d’avui, reflexionar sobre si allò que ens diuen és cert i si les normes sota les quals vivim són errònies o no.  

Us animem a venir-ho a veure. Valdrà molt la pena!