Inici del programa ERASMUS+ per dues alumnes del CFGS d’Integració Social

L’Atsede i la Laia de 2n del CFGS de TIS es troben a França desde prinicipis de novembre per realitzar les pràctiques.

D’una banda, L’Atsede està a Perpinyà al centre residencial UNAPEI 66. Hem parlat amb ella perquè ens expliqui com van els primers dies:

“Faig les pràctiques en un centre que s’anomena SAVS, un servei d’acompanyament a la vida social de les persones amb discapacitats tant físiques, psíquiques com funcionals. És una associació nacional que lluita per la inclusió de les persones amb discapacitats a la societat.

Vaig començar el dilluns 4 de novembre amb nervis, perquè era el primer dia i em trobava amb una novetat i en un altre país. Malgrat això, la proposta és molt correcte, ja sigui amb els professionals, els usuaris i la societat en general. Cada dia conec més usuaris i més treballadors, tots ells amb moltes ganes de xerrar, molt respectuosos, amables i amb curiositats.

En resum, m’agradaria dir-vos que estic passant unes bones setmanes i aprenent moltes coses dels professionals, sobretot la manera que tenen de treballar en equip, amb una molt bona coordinació, cooperació i una efectiva forma de relacionar-se amb els usuaris.”

Per l’altra, la Laia està a Toulouse i ens comenta:

“En el meu cas estic fent les pràctiques en una MECS (Maison d’Enfants à Caractère Social), que ve a ser com un CRAE (Centre Residencial d’Acció Educativa) + un CE (Centre d’Emergència).  L’objectiu principal d’aquesta institució és fomentar l’autonomia dels joves del centre, l’edat dels quals oscil·la entre els 10 i els 18 anys. De fet, en alguns casos poden haver-hi joves de fins a 21 anys, si s’aconsegueix una “dérogation” (excepció) de l’ASE (Aide Sociale à l’Enfance).

Hi ha 4 grups de joves segons el nivell d’autonomia que tenen: L’appart, Pas à Pas, Lieu-Dit i Tret d’Union.

Les tasques que fan els educadors són bàsicament d’acompanyament en la vida quotidiana, a més de dur a terme tasques més burocràtiques, com per exemple fer tota la paperassa necessària per tal d’efectuar un canvi de centre educatiu per un dels joves.”

A finals de gener del 2020 està previst que dos alumnes del CFGS d’Educació Infantil comencin les seves pràctiques a la llar d’infants Franciskuskindergarten de Baden Baden (Alemanya).