L’hort del Muntaner

Brots verds en el projecte de l’hort del nostre centre!

L’hort urbà de l’institut va començar el curs passat amb el grup de 2n d’ESO B i ha continuat aquest curs amb la majoria d’alumnes que hi havia l’any passat i d’altres que s’han incorporat aquest curs a 3r d’ESO B.  Alguns dels alumnes comparteixen jardinera (fetes amb palots) i altres tenen la seva pròpia. Hi ha dos palots que són dels professors però els alumnes són els encarregats de mantenir-los.

A principi de curs, es van plantar cultius d’hivern com enciams, escaroles, cols, cols de Brussel·les, bròquils, cebes i bledes. Abans de plantar però, es van posar diferents quantitats d’adob (humus vegetal, fems de cavall i adob orgànic en forma de pèl·let) en diferents palets per experimentar què succeeix en funció de les quantitats d’adob utilitzades. Tothom ha de portar una garrafa per regar. Si no plou, van a regar una o dues vegades a la setmana (dilluns i dijous).

Els enciams ja estan a punt de recol·lectar-se i els bròquils ja comencen a treure la inflorescència. Les cebes es colliran aviat. Quan recullin la verdura, s’emportaran una part de la producció a casa i la resta, amb l’ajuda del tutor, la vendran als professors de l’institut. En l’assignatura de Tecnologia i Ciències Naturals aprofiten per regar i mesurar,  una o dues vegades per setmana, la mida de les tiges i la superfície de les fulles per determinar la influència dels adobs. També mesuren la temperatura de la terra.  Després, tornaran a repetir l’activitat amb les hortalisses de primavera i estiu.