Eloi Vila i Marc Juan, periodistes del programa Trinxeres de TV3, parlen de la Batalla de l’Ebre a alumnes de 2BAT

La xerrada ha estat organitzada pel Grup de Treball Exili, Deportació i Holocaust de l’Alt Empordà, i hi han participat molts instituts de la comarca, entre els quals el nostre.

Dimarts, tots els alumnes de 2n de batxillerat van assistir a aquesta xerrada al Teatre Jardí. Alguns d’aquests alumnes ja havien viatjat l’any passat a diversos camps de concentració en una sortida que va generar una gran expectació, per la qual cosa estaven especialment sensibilitzats amb el tema.

El grup de treball, a part de fer conèixer d’una manera més vivencial, amb viatges i sortides, els conflictes bèl·lics de l’època contemporània, les seves conseqüències, amb testimonis… també té com a objectiu cultivar i preservar la memòria històrica, i aquesta xerrada s’hi prestava molt.